Katalog

Najbolj priljubljeni filtri
Število izdelkov: 273

Spremljaj znamke, ki so ti všeč

Najprej ti bomo prikazali več teh izdelkov, vključno z novimi izdelki in kolekcijami.
notanitboy
notanitboy
notanitboy·

Postani del legende z Dr. Martens

Zgodba ikoničnih "dr. Martensk" se začne v povojnih letih v Nemčiji, ko je vojak Klaus Maertens želel čim hitreje pozdraviti svoje poškodovano stopalo. Iz vojaških starih zalog je oblikoval poseben čevelj z mehko podloženim podplatom in ga skupaj s partnerjem začel prodajati. Čevlji so se najbolje obnesli pri starejših ženskah in kmalu so jih opazili tudi v Angliji, kjer je čevljarska družina odkupila licenco in začela proizvajati svojo linijo.

V Angliji so Dr.Martens dobile svoj ikoničen rumen šiv, značilen narezan podplat, okroglo obliko sprednjega dela in stopničast rob. Vse tipične značilnosti, po katerih martenske slovijo še danes.

V spletno trgovino po tvoje nove Dr. Martens

V brbotajočih šestdesetih so ti delavski čevlji, ki so jih nosili poštarji in delavci v tovarnah, postali simbol upora proti sistemu in podpore delavskemu razredu. Tudi kasneje so jih za svoje vzele različne subkulture, nosili so jih pankerji, rokerji, metalci, pa tudi pop zvezde in modni navdušenci. Čevlji Dr. Martens so namreč tako univerzalni, a hkrati tako posebni, da jih lahko kombiniraš s čemerkoli in vedno bo do izraza prišel tvoj individualen stil.

Martenske niso izgubile svoje priljubljenosti tudi zaradi svoje udobnosti in vzdržljivosti. Težko najdeš primerne čevlje, ker imaš široko stopalo ali visoko nart? Dr. Martens so oblikovani tako, da se prilegajo vsakemu stopalu, široka oblika čevlja pa omogoča prstom veliko udobja. Ikoničen vzorec na podplatu te bo varoval pred zdrsi in poskrbel za varen korak.

Ko tradicija sreča ulično modo

Z nakupom Dr.Martens nikoli ne dobiš samo čevljev. V njih se skriva močno sporočilo avtentičnosti, neodvisnosti in svobode. Klasične črne gležnarje lahko obuješ h kavbojkam, le obvezno jih zavihaj, da bodo tvoje Martneske prišle do izraza. Si želiš obuti nekaj res posebnega? izberi take s cvetličnim vzorcem, bele ali mavrično svetlikajoče.

V kolekciji njadeš tudi poletne natikače, nizke čevlje in modele brez vezalk, ki pa vsi ohranjajo prepoznavno obliko in stil. Nekateri modeli so tako univerzalni, da jih lahko nosijo tako moški kot ženske, pa tudi otroci bodo našli nekaj zase.