Faq | Plačila | Plačilo s kreditno kartico s storitvijo 3D Secure

Plačilo s kreditno kartico s storitvijo 3D Secure

Evropski predpisi se spreminjajo, da bi ti zagotovili varnejše plačevanje s karticami na spletu. Pri vsakem naročilu, oddanem od 1. januarja 2021, te lahko sistem pozove k avtentifikaciji plačila preko postopka 3D Secure. Postopek se razlikuje glede na vrsto kartice, s katero plačuješ, na primer Visa Secure, Mastercard Identity Check ali American Express SafeKey.

Kaj moram storiti?

Registrirati moraš svojo plačilno kartico za 3D Secure, če je še nisi. Večina bank omogoča, da prijaviš kartico na spletu, zato preveri spletno stran tvoje banke za več informacij.

Če si že opravil/-a registracijo za 3D Secure oziroma si že uporabil/-a to funkcijo, se ti ni treba registrirati še enkrat. Mogoče pa je, da je tvoja banka predvidela povsem nov postopek za izboljšanje plačil. Nekatere banke so prav v ta namen razvile novo aplikacijo za pametne telefone. Za več informacij se obrni na svojo banko.

Priporočamo, da aktiviraš možnost 3D Secure, preden oddaš naslednje spletno naročilo, in tako poskrbiš, da bo naročanje potekalo enostavno in varno.

Kaj se bo spremenilo?

Morda te je sistem pri spletnem plačevanju že kdaj pozval k avtentifikaciji s postopkom 3D Secure, vendar novi predpisi prinašajo nov postopek, ki zagotavlja večjo varnost in lažjo avtentifikacijo.


Ne najdeš odgovora na svoje vprašanje?
Obrni se neposredno na nas

Bi popust v višini 15 %?*

Prejemaj novosti po e-pošti

Prijavi se za e-novice od Zalando.si!

Upravljaj svoje nastavitve

Kaj te najbolj zanima?

Da izveš, kako obdelujemo tvoje podatke, obišči stran Obvestilo o zasebnosti. Odjavi se kadar koli brez stroškov.