Moške polo majice

Najbolj priljubljeni filtri
Število izdelkov: 3.269

Kako in zakaj nositi moške polo majice?

Polo majica je majica s kratkimi ali dolgimi rokavi in obveznim ovratnikom, ki se zaključuje z dvema ali tremi gumbi. Izgleda prefinjeno in je vsestransko uporabna. Danes se polo majice nosijo tako v prostem času, kot ob neformalnih poslovnih priložnostih in na športnih dejavnostih.

Zgodovina polo majice sega več kot stoletje nazaj, na začetek 20. stoletja. Tedanji teniški igralec René Lacoste se je na ameriškem odprtem teniškem prvenstvu pojavil v beli polo majici s kratkimi rokavi, ovratnikom in gumbi. Tako se je začela pisati zgodovina polo majice, ki se je iz teniških igrišč hitro razširila na druge športe in v vsakdanje življenje.

Še danes, več kot sto let od njenega nastanka, je polo majica priljubljeno oblačilo. Glede na modne smernice bi lahko celo rekli, da je vedno bolj priljubljena. Daje občutek urejenosti in to ne glede na to, če jo kombiniraš s kavbojkami, kratkimi hlačami ali trenirko. Pa tudi v službo jo lahko oblečeš, če je lepo oblikovana in narejena iz kakovostnega materiala, ki se lepo nosi in ne mečka.

Modni oblikovalci jo obožujejo

Polo majica je dolgo veljala za konservativen kos oblačila. V zadnjih letih pa so moško polo majico modne znamke na novo izumile in postavile visoko na modni piedestal. Polo majica je preprosto postala kul in zelo moderna. Tudi sicer se je moška moda v zadnjih letih zelo sprostila, sproščena moda vedno bolj izpodriva strog poslovni stil in rahlja dolgo zapovedane smernice poslovne mode.

Elegantnejše različice polo majic iz finih materialov so v zadnjih letih dobesedno obnorele modne oblikovalce, ki sodobnega poslovnega moškega oblačijo v prav ta modni kos. Poleti jo lahko kombiniraš s širokimi hlačami, v hladnejših mesecih pa jo lahko nosiš pod jakno ali celo moško poslovno obleko. Za v službo se super obnesejo polo majice iz svile, viskoze in 100 % volne.

Golf, tenis ali polo?

Tudi ko izbiraš primerno oblačilo za golf ali tenis, je odgovor kot na dlani. S polo majico ne moreš zgrešiti. Izberi športen material, ki bo tudi ob pogosti uporabi in pranju ostal uporaben čim dlje.

Polo majico nosi vedno na golo kožo, spodnja majica ne sodi pod njo. Pomembna je tudi izbira prave velikosti. V preozki in prekratki polo majici boš videti obilnejši, česar si zagotovo ne želiš. Enako velja za polo majico, ki ti je prevelika v ramenih ali predolga. Tudi ta te bo optično povečala.