Otroške nogavice in hlačne nogavice

Najbolj priljubljeni filtri
Število izdelkov: 1.031

Otroške nogavice za vsepriložnosti

Kljub temu, da je otroška omara polna nogavic, se pogosto zgodi, da otroška nogica naenkrat zraste in je čas za nakup novih otroških nogavic. Ker jih potrebujemo vsak dan, pri nakupu nogavic velja rek da »ene niso nobene«, saj jih vsaka otroška garderoba zahteva vsaj nekaj parov.

Na Zalando najdeš otroške nogavice, dokolenke in hlačne nogavice vseh vrst, velikosti, vzorcev in barv. Za nešteto priložnosti in vse letne čase. Za racionalno nakupovanje so na voljo multi pakiranja, vse od 12 parov v paketu, pa do manjših pakiranj.

Izbira velikosti nogavic ni zahtevna. Izberite enako ali za eno večji številko kot je številka čevljev, ki jih otrok nosi. Pri hlačnih nogavicah pa v primeru negotovosti raje izberi eno številko večje hlačne nogavice kot manjše. To velja tudi, če iščeš tanjše, dekliške nogavice. Te se rade raztrgajo pri oblačenju, še posebej če niso dovolj velike.

Koliko nogavic otrok v resnici potrebuje?

Vprašanje bi bilo smiselno zastaviti malce drugače in sicer: Kako pogosto mamica pere umazano perilo? Če pereš nogavice enkrat na teden, je odgovor jasen: predšolski otrok v tem primeru potrebuje več kot sedem parov nogavic. Majhni otroci, ki v zimskih mesecih nosijo hlačne nogavice pod hlačami ali krilom, potrebujejo enako število le teh, saj jih je potrebno vsakodnevno zamenjati. Še posebej, če so v vrtcu.

Dejstvo je, da se otroška nogica poti enako kot pri odraslih: pri nekaterih bolj, pri drugih manj. Ker pa pridejo nogavice v stik s tlemi in čevlji, jih je potrebno tudi pri otrocih iz higienskih razlogov vsakodnevno zamenjati. Nogavice je priporočljivo zamenjati tudi po športu.

Pri večjih otrocih, ki že hodijo v šolo, pa je računica podobna kot pri odraslih. Tu je k obveznemi zalogi nogavic za vsak dan potrebno prišteti še nogavice za trening. Pri deklicah je nabor različnih kombinacij precej bolj razširjen: zelo priljubljene so pajkice, svetleče hlačne nogavice, mrežaste poletne nogavičke z volančki in še kaj glede na trenutne želje in trende.

Športne nogavice za bodoče šampione in male rekreativce

Pri nogavicah za šport je ključno, da so iz kakovostnega materiala, ki se hitro suši ter da ne žulijo. Športne blagovne znamke ponujajo modele z ojačanim stopalom ali drugimi deli, ki zaščitijo otroško nogico, ki je vedno v gibanju.

Bele športne nogavice so zlati standard in jih otroci radi nosijo. Vendar pa sčasoma izgubijo snežno belino. V izogib temu se dobro odrežejo športne nogavice v sivih in temnejših tonih.