Nogavice za dojenčke

Najbolj priljubljeni filtri
Število izdelkov: 495

Nogavice za dojenčke za zdravo gibanje

V spletni trgovini Zalando najdeš bogato izbiro nogavic za dojenčke. Izbiraš lahko med dokolenkami, hlačnimi nogavicami in kratkimi nogavicami oziroma zokni.

Pri izboru je na prvem mestu zdravje, nato udobje in šele potem barvne kombinacije. Zraven dekliških in fantovskih vzorcev je na Zalandu v ponudbi tudi velika izbira nevtralnih in nežnih pastelnih barv.

Ker je izbira nogavic skoraj tako pomembna kot izbira čevljev, si vzemi čas in skrbno preglej ponudbo v spletni trgovini. Bodi pozorna na najrazličnejše faktorje, saj bo samo tako tvoj dojenček nosil nogavice, ki mu bodo omogočile zdravo gibanje in bodo tudi pozitivno vplivale na njegov razvoj.

Hlačne nogavice za dojenčka naj bodo udobne

Ko izbiraš nogavice za svojega malčka, bodi pozorna na materiale, iz katerih so narejene. Nogavice naj bodo iz mehkih, raztegljivih materialov, v katerih dojenčku ne bo ne prehladno in ne prevroče.

Če ima tvoj dojenček občutljivo kožo, izbiraj med naravnimi materiali, ki niso alergeni. Prav tako bodi pozorna pri pranju, da izbiraš nealergene in bio pralne praške.

Izberi nogavice, ki imajo mehke šive in hkrati šive pri prstih, ki jih sploh ne začutiš. Patent na nogavicah ne sme biti preozek, da se dojenčku na njegovi nežni koži ne bo poznal njegov odtis.

Pisane nogavice za dojenčka kot pomoč pri razvoju

Pozorno pri izbiri velikosti nogavic. Izberi raje večje kot je dojenčkova noga, da se bodo tako njegovi nožni prsti lahko svobodno gibali. Njegova noga tudi zelo hitro raste, zato redno preverjaj, ali so mu nogavice še prav.

Zelo zanimive so za dojenčka pisane nogavice živih barv, ko začne opazovati okolico in prijema noge s svojimi rokami. Vzpodbudijo ga lahko k premikanju in brcanju, s tem pa dete razvija svojo koordinacijo in fino motoriko.

Ker se nekateri dojenčki postavljajo na noge že pred enim letom, izberi nogavice z nedrsečim podplatom. Silikonske pike ali črte na podplatu mu bodo v veliko pomoč pri stabilnosti prvih korakov.