Ženske tunike

Najbolj priljubljeni filtri
Število izdelkov: 254

Ženske tunike imajo dolgo in zanimivo zgodovino

Oglejmo si ženske tunike. To so vsestranski kosi oblačila, ki že stoletja krasijo garderobe žensk po vsem svetu. Njihova zgodovina sega daleč nazaj, a še danes ostajajo priljubljena izbira zaradi svoje elegantne enostavnosti in udobja. Izbereš si lahko lahkotno in svetlo za poletne dni na plaži, ali pa bolj resno za poslovni sestanek. So odlična opcija in če izbereš primerno, jo z lahkoto kombiniraš z drugimi kosi oblačil. Nosiš jo lahko tako v prostem času, kot tudi ob bolj resnih priložnostih.

Na stenskih poslikavah in mozaikih, ki še danes krasijo ohranjene hiše starih Grkov in Rimljanov, lahko vidimo, da so tunike eno izmed starejših oblačil, ki ga nosimo ljudje. V teh časih so bile tunike preproste, ohlapne obleke, ki so bile pogosto izdelane iz lanu, volne ali bombaža. Njihova oblika in slog so se skozi stoletja spreminjali glede na kulturne, funkcionalne in modne trende.

Ženske jopice so očarljive in vsestranske

Na spletni trgovini Zalando lahko najdeš široko paleto ženskih jopic, ki se razlikujejo po materialih, vzorcih, barvah in krojih. Obstajajo krajše tunike, ki so primerne za poletne dni. Daljše lahko nosiš tudi kot obleko. Tiste s potiski dodajo piko na i vsaki garderobi. Glede na priložnost in letni čas se lahko odločiš tudi glede materiala. Zračnost in lahkotnost dosežeš z bombažem in lanom. Za bolj elegantne priložnosti je primerna svila in viskoza.

Ena izmed najboljših lastnosti ženskih jopic in tunik je, da so vsestranske in se lahko nosijo ob različnih priložnostih. Na plaži jih lahko kombiniraš s kopalnim kostumom in sandali za sproščen videz. Za bolj formalne dogodke jih lahko kombiniraš s hlačami ali krilom. Dodamo jim elegantne dodatke, kot je nakit in čevlje z višjo peto. Po njihovi vsestranskosti z njimi težko tekmujejo drugi kosi oblačil, se pa z njimi z lahkoto kombinirajo. Na ta način so primerne za vsakodnevno nošenje, saj so udobne in preproste za ustvarjanje različnih slogov.

Kako nositi ženske tunike

Pri nošenju ženskih tunik je pomembno, da izbereš pravo velikost in kroj, ki ustreza tvoji postavi. Za ženske s postavo v obliki peščene ure so primerne tunike, ki poudarijo pas. V kolikor je postava bolj hruškaste oblike je bolje izbrati tuniko z rahlo širšim izrezom, ki optično uravnovesi silhueto.

Glede dodatkov je pri njih res veliko možnosti. Z majhno spremembo lahko žensko tuniko spremeniš iz dnevnega oblačila v večerno obleko. Kombiniraš jih lahko s pasovi, šali ali pa z jakno ali suknjičem za bolj formalen videz in pripravljenost na prehod iz zunanjih prostorov v notranje.

Nepogrešljivost ženskih tunik

Ženske tunike so klasičen kos oblačila, ki nikoli ne gre iz mode. Njihova vsestranskost in udobje jih delata nepogrešljiv del garderobe vsake ženske.

Ne glede na priložnost lahko tunike enostavno prilagodiš svojemu slogu in osebnosti. Obišči spletno trgovino Zalando in izberi svojo.